• Startpagina
  • Lente
  • Zomer
  • Herfst
  • Winter
  • Contactgegevens
  • Agenda
✕

Herfst

stobbe99 18 augustus 2019

Herfst

En zo gaan we van komkommer tijd naar druiventijd! En appels, chilipepers, tomaten en nog veel meer. Vooral nu zijn er zoveel mooie ingredienten op hun best, dus heb ik ze voor u ingemaakt zodat we de hele winter er nog mooie gerechtjes mee kunnen maken. Klik op de foto’s van de producten om voorbeelden te zien wat u ermee kunt doen.

Chili olie
Deze olie maak ik met Groninger koolzaadolie. U kunt deze olie warm en koud gebruiken. Zeer geschikt voor het wokken.
Ingemaakte pompoen
Pompoenen zijn er nu in overvloed en ingemaakt zijn ze heerlijk bij gebraden kip of in een salade met linzen en geitenkaas. Maar ook als u bijvoorbeeld gaat gourmetten is dit een frisse toevoeging.
Ingemaakte druiven
Druiven ingemaakt met gember, piment en roze peperkorrels, dat geeft een hele smaakexplosie! Ze zijn heel geschikt voor bij de borrelplank, bij een kaasfondue of door een salade met spekjes of blauwe kaas.
Bramen azijn
Deze fruitige azijn met een hele mooie kleur is overal geschikt voor. Bijvoorbeeld een scheutje toevoegen als u een stoofpotje maakt, of om gebakken vlees of groente af te blussen. En natuurlijk maakt u er heerlijke dressings mee!

Tomaten zout
Tomaten zijn er nu in overvloed dus heb ik ze gedroogd, fijn gemalen en gemengd met fleur de sel. Dit zout is dus niet om mee te koken maar om uw gerechten naderhand op smaak te brengen. 
Ingemaakte gegrilde jalapeƱo pepers
Dit is een vrij milde smaakvolle peper. Gegrild en ingemaakt passen ze bij al uw Mexicaanse gerechten!

Website created by HeStCo.