Herfst
En zo gaan we van komkommer tijd naar druiventijd! En appels, chilipepers, tomaten en nog veel meer. Vooral nu zijn er zoveel mooie ingredienten op hun best, dus heb ik ze voor u ingemaakt zodat we de hele winter er nog mooie gerechtjes mee kunnen maken. Klik op de foto’s van de producten om voorbeelden te zien wat u ermee kunt doen.

Deze olie maak ik met Groninger koolzaadolie. U kunt deze olie warm en koud gebruiken. Zeer geschikt voor het wokken.

Pompoenen zijn er nu in overvloed en ingemaakt zijn ze heerlijk bij gebraden kip of in een salade met linzen en geitenkaas. Maar ook als u bijvoorbeeld gaat gourmetten is dit een frisse toevoeging.

Druiven ingemaakt met gember, piment en roze peperkorrels, dat geeft een hele smaakexplosie! Ze zijn heel geschikt voor bij de borrelplank, bij een kaasfondue of door een salade met spekjes of blauwe kaas.

Deze Hollandse kersen maak ik al in rond eind Juni. Ze zijn dan begin herfst echt goed op smaak. De ingemaakte kersen passen heel goed bij wild gerechten, maar ook op een toostje met geklopte feta is een heerlijke combinatie.

Deze fruitige azijn met een hele mooie kleur is overal geschikt voor. Bijvoorbeeld een scheutje toevoegen als u een stoofpotje maakt, of om gebakken vlees of groente af te blussen. En natuurlijk maakt u er heerlijke dressings mee!