Lente
Aan het einde van de winter zijn sinaasappels het lekkerst. Eigenlijk geen voorjaarsproduct maar ze doen me aan de zon denken dus lijkt het me een goed begin van het prille voorjaar.Waterkers, radijs, mango, rabarber en natuurlijk asperges mogen niet ontbreken. Allemaal mooie ingredienten voor seizoenslekkernijen in de lente. Klik op de foto’s van de producten om voorbeelden te zien wat u er mee kunt doen.

Rettich, ook wel bekend als daikon of witte zomerrammenas, wordt veel gebruikt in de aziatische keuken.

Radijsjes vind ik in het voorjaar het beste smaken. Ingemaakt smaken ze friszuur en dat past bijvoorbeeld weer heel goed bij avocado toast of sushi.

De jonge groene asperges kunnen heel goed ingemaakt worden. Ze zijn dan heel geschikt voor een anti pasti schotel of bijvoorbeeld een broodje rosbief.

Alleen al voor de kleur zou je het willen hebben! In het begin van het seizoen nog zachtrose, maar naarmate het seizoen vordert krijgt het een felroze kleur. Afgezien daarvan smaakt het lekker fris maar niet zuur. Dat komt door toevoeging van een beetje vanille en tijm. Met deze siroop maakt u heerlijke limonade, cocktails of waterijsjes voor als het weel warm weer wordt.

Mango chutney is zoet, fris en licht pittig. Heel erg lekker bij kip of een vegetarische curry of op de boterham met oude kaas.